W ramach realizacji projektu współpracy pomiędzy NGR a LGR "7 Ryb" pn. „Promocja dziedzictwa kulturowego i kulinarnego oraz zwiększenie atrakcyjności turystycznej obszaru Lokalnej Grupy Rybackiej 7 Ryb i Nadnoteckiej Grupy Rybackiej” dofinansowanego w ramach Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze 2014-2020 serdecznie zapraszamy w dniu 16 lipca br. w godz. 10-14 na VI Targi Produktu Lokalnego w Wieleniu (targowisko miejskie), na stoiska zorganizowane przez obie grupy:
1. Nadnoteckiej Grupy Rybackiej, na którym odbędzie się:
- pokaz kulinarny z degustacją zupy rybnej z ryb słodkowodnych, gotowanej w wielkim kotle, przygotowany przez Teatr Kulinarny K. Górski
- degustacja potraw z ryb
- stoisko rybackie popularyzujące i upowszechniające zawód rybaka
- konkursy dla dzieci i dorosłych z nagrodami
- materiały promujące i reklamowe
2. Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka „7 Ryb”, na którym odbędzie się:
- warsztat hafciarski
- promocja lokalnych produktów rękodzielniczych i rzemieślniczych oraz regionalnych produktów spożywczych
Ponadto serdecznie zapraszamy lokalne gospodarstwa rybackie oraz przetwórców ryb z obszaru NGR do zaprezentowania swoich produktów oraz promocji swojej działalności podczas Targów. Dla 7 wystawców przeznaczono cenne nagrody.
Wszystkich zainteresowanych bezpośrednim udziałem w wydarzeniu, jako wystawcy, prosimy o zgłoszenia do dnia 13.07.2022 r. do Biura NGR przy Placu Pocztowym 25, 64-980 Trzcianka, lub e-mailem na adres: sekretariatngr [dot] pila [dot] pl lub tel. 67 351 08 55, 668-028-473*.
Uczestnictwo obu grup w tym wydarzeniu będzie doskonałą okazją do szerokiej promocji gospodarstw rybackich oraz spożycia ryb (NGR) a także do promocji produktów lokalnych i wyrobów rękodzielniczych (LGR 7 Ryb).
*Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, NGR zastrzega sobie prawo wyboru zgłoszeń.
Uczestnictwo w Targach współfinansowane jest ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w ramach projektu współpracy objętego Priorytetem 4 „Zwiększenie zatrudnienia i spójności terytorialnej” Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze” 2014-2020.